Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с кашкавал (Mac and Cheese) с пилешко

Макарони с кашкавал (Mac and Cheese) с пилешко

Макарони с кашкавал (Mac and Cheese) с пилешко
Снимка: Теодора Тодорова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Небцето пирува, вкусвайки от макароните с кашкавал и пилешко"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • брашно - 150 г
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 150 г
  • пармезан - 40 г
  • корнфлейкс
  • олио
  • масло - 30 г
  • брашно - 30 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1ч.л.
  • макарони - 450 г
  • моцарела - 100 г
  • чедър - 100 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме пилешките гърди върху дъска за рязане и всяка разрязваме на две, за да получим 4 парчета. Две по две ги покриваме с прозрачно фолио и с помощта на дървено чукче ги правим на тънки пържоли. Поръсваме със сол и пипер на вкус.

В дълбока чиния сипваме брашното и прибавяме риган и босилек.

В друга чиния сипваме галетата и я смесваме с натрошен на ситно корнфлейкс и пармезан.

В трета чинийка разбиваме яйцата.

Потапяме всяка пилешка паржолка първо в брашното, следвано от яйцата и накрая в сместа от галета, корнфлейкс и пармезан.

В незалепващ тиган сипваме няколко капки олио и го слагаме да се загрее добре. Запържваме пържолките от двете страни до получаване на златист цвят.

Сваряваме макароните и ги отделяме настрани, за да се прецедят в гевгир.

Загряваме фурната на 180 градуса.

За кашкаваления сос в уок тиган разтопяваме маслото, след това добавяме брашното.

Разбъркваме добре и готвим 2 мин. Постепенно наливаме прясното мляко. Овкусяваме със сол, пипер, чесън на прах и червен пипер. Прибавяме макароните и объркваме хубаво, докато се смесят добре със соса.

Накрая добавяме настърганите моцарела, чедър и кашкавал. Бъркаме, докато се разтопят и се получи хомогенна смес.

Изсипваме полученото в тавичка за печене. Нареждаме пилешките пържолки върху макароните и поръсваме с кашкавал.

Пъхаме в предварително загрятата фурна и печем макароните до златисто около 15 - 20 минутки.

Макароните с кашкавал (Mac and Cheese) с пилешко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: