Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с боб, пилешко и сирена

Макарони с боб, пилешко и сирена

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823431283261
Макарони с боб, пилешко и сирена
Снимка: Denitsa
1 / 5
13/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Истински кулинарен шедьовър, който се приготвя от наглед несъчетаеми продукти - трябва да го опитате"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • пилешки гърди 300 г
  • червен боб - 300 г от консерва
  • готварска сметана - 500 мл
  • чедър - 200 - 250 г
  • синьо сирене - 100 г (50% масленост)
  • зехтин
  • риган - 3 с.л.
  • черен пипер
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват. Пилешките гърди се нарязват на едри кубчета и се сваряват в подсолена вода.

В дълбока тавичка се изсипват макароните, месото и бобът, който е отцеден предварително от водата в консервата.

Разбърква се и се залива със зехтин. Обилно се поръсва с риган, добавя се малко черен пипер (на вкус) и индийското орехче. Отново се разбърква добре.

Отгоре се настъргват сирената, а върху тях се изсипва сметаната и отгоре с тънка струйка се долива отново зехтин.

Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса на горен и долен реотан с включен вентилатор, на по- високо ниво на фурната за 15-20 минути. Поднесете макароните топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: