Начин на приготвяне
Поставяме пилешките гърди върху дъска за рязане и всяка разрязваме на две, за да получим 4 парчета. Две по две ги покриваме с прозрачно фолио и с помощта на дървено чукче ги правим на тънки пържоли. Поръсваме със сол и пипер на вкус.
В дълбока чиния сипваме брашното и прибавяме риган и босилек.
В друга чиния сипваме галетата и я смесваме с натрошен на ситно корнфлейкс и пармезан.
В трета чинийка разбиваме яйцата.
Потапяме всяка пилешка паржолка първо в брашното, следвано от яйцата и накрая в сместа от галета, корнфлейкс и пармезан.
В незалепващ тиган сипваме няколко капки олио и го слагаме да се загрее добре. Запържваме пържолките от двете страни до получаване на златист цвят.
Сваряваме макароните и ги отделяме настрани, за да се прецедят в гевгир.
Загряваме фурната на 180 градуса.
За кашкаваления сос в уок тиган разтопяваме маслото, след това добавяме брашното.
Разбъркваме добре и готвим 2 мин. Постепенно наливаме прясното мляко. Овкусяваме със сол, пипер, чесън на прах и червен пипер. Прибавяме макароните и объркваме хубаво, докато се смесят добре със соса.
Накрая добавяме настърганите моцарела, чедър и кашкавал. Бъркаме, докато се разтопят и се получи хомогенна смес.
Изсипваме полученото в тавичка за печене. Нареждаме пилешките пържолки върху макароните и поръсваме с кашкавал.
Пъхаме в предварително загрятата фурна и печем макароните до златисто около 15 - 20 минутки.
Макароните с кашкавал (Mac and Cheese) с пилешко са готови.