Мъфини Mac and Cheese

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Мъфини Mac and Cheese
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
06/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
9
"Хапвайте топли или студени Мъфини Mac and Cheese - разкошни са!"

Необходими Продукти

  • макарони - 130 г къса паста
  • прясно мляко - 150 мл
  • краве масло - 25 г + за намазване на формите
  • яйце - 1 бр. L
  • чедър - 80 г
  • гауда - 60 - 70 г
  • крема сирене - 60 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • брашно - 15 г
  • За хрупкава поръска
  • краве масло - 20 г
  • галета - около 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пастата да се вари в леко подсолена вода според указанията на пакета. Оставете я по-твърда (ал денте). Когато е готова, отцедете от водата и сложете в купа заедно с маслото, за да се разтопи.

Разбийте яйцето, смесете го с млякото, крема сиренето, брашното, солта и пипера. Разбийте отново, за да стане гладко. Тогава добавете макароните с маслото и сирената.

Разпределете сместа във силиконови форми за мъфини, предварително намазани с масло. Те са по-малки и при мен се получават 9 броя солени мъфини. Ако имате от стандартните по 12, те са малко по-големи и тогава може да си сложите двойно повече продукти, за да учеличите дозата.

Пъхнете в загрята на 180 °C фурна за около 15 минути. През това време загрейте 20 г масло и щом започне да бълбука, сипете галетата и запържете при непрестанно бъркане (без да препържвате).

Извадете макаронените мъфини от фурната, покрийте ги със хрупкавата галета и върнете да се запекат за още 15 минути или докато хубаво са стегнали и са хванали златиста коричка.

Хапвайте топли или студени мъфини Mac and Cheese - разкошни са!

Съвет: за направата на мъфините Mac and cheese може да използвате и други видове сирена, за предпочитане не много твърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: