Начин на приготвяне
В купа сложете сухата мая, 1 с.л. брашно и захарта. Налейте 100 мл от хладката вода, покрийте и оставете да се активира. При активиралата се мая сипете останалата вода и олиото.
В брашното направете кладенче, поръсете със солта и изсипете маята. Замесете тесто по-меко от това за хляб. Замесеното тесто сложете в намазнена купа, покрийте и оставете да втаса. През това време пригответе месото.
Нарежете го на малки хапки, поръсете с подправките, объркайте и го оставете да се овкусява.
Втасалото тесто разделете на 3-4 топки.
Застелете тава с хартия за печене и поставете топките тесто. С ръце оформете елипсовидни форми, като изтънявате средата. Полученият борд не притискайте и не докосвайте.
Във всяка питка сложете от месото и между него нарязан на ситно кашкавал. Може да сложите по доматче чери или преди да се изпекат, да чукнете по едно пъдпъдъче яйце.
Печете малките питки в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
Питките с пилешко и кашкавал са много вкусни.