Птиче месо с прясно зеле в глинен съд

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
712
3
01/08/2020
"Приятен апетит с вкусната гозба от птиче месо с прясно зеле "
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • месо - 1 кг разфасовано птиче месо (пиле, патица, пуйка, юрдечка)
  • растително масло - 3 с.л.
  • зелка - 1 средно голяма
  • чушки - 3 червени
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 добре узрял
  • целина - 4 стръка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката и останалите зеленчуци, без едната чушка, нарежете на ситно. Посолете и омачкайте с ръце.

Прибавете червен и черен пипер, мазнината и объркайте с птичето месо.

Поставете в глинен съд с капак, добавете чушката на едри парчета и 100 мл. вода.

Нека гювечът да престои във фурната на 150 градуса за 3. 5-4 часа.

Птичето месо с прясно зеле в глинен съд е готово.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар