Ризото от императорски ориз с кралски скариди

Polina MatevaPolina Mateva
Новак
7
25
12
8
04/08/2020
"Щипка екзотичност на трапезата с това ризото от императорски ориз със скариди "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ризото

Начин на приготвяне

В дълбок тефлонов тиган се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно, и ориза. Добавя се виното да глазира и като се редуцира се долива вода на малки порции.

Вари се леко да клокочи 20 мин, , след което се добавят маскарпонето и пармезанът. Гаси се котлонът и ястието се оставя още 10 мин. под капак.

Скаридите се запържват отделно в масло до златисто и се сервират върху ризотото.

По избор се поднася с изтискан лимон.

Ризотото от императорски ориз с кралски скариди е готово.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар