Начин на приготвяне
Първо, измийте императорския ориз, добавете солта и пипера, разбъркайте и оставете да заври на силен огън, но след завирането веднага намалете на слаба степен и варете под капак поне 15 мин или докато поеме всичката течност.
Докато чакате да се свари оризът, изчистете скаридите.
Аз ги разрязвам на половинки, ако са много едри. Ако ползвате по-дребнички, няма нужда да ги режете.
Загрейте силно олиото в китайски тиган уок.
Изсипете скаридите само за няколко минути, като бъркате непрекъснато, за да не загарят. Имайте предвид, че бланшираните скариди нямат нужда от дълга термична обработка.
Оформете плато от сварения ориз в чиниите и разпределете върху него готовите скариди.
Добавете по желание сладък чили сос.
Кралските скариди върху канапе от императорски ориз се съчетават чудесно с охладено бяло сухо вино и имате прекрасна романтична вечеря;-).
Добър апетит!