Начин на приготвяне
Овкусете скаридите с чилито и със сол и ги разбъркайте. В широк тиган загрейте 4 с.л. зехтин на среден огън и запържете скаридите за 1-2 минути при постоянно бъркане.
Извадете скаридите в голяма чиния, добавете още зехтин и запържете в тигана скълцания лук, докато стане полупрозрачен - за около 5 минути.
Добавете консервата домати, която може да замените с 7-8 пресни бланширани, обелени и нарязани домати. Долейте в тигана и виното, прибавете чесъна и ригана, разбъркайте и оставете да се готви за около 10-15 минути.
След това върнете кралските скариди в тигана при соса гответе заедно за 1-2 минути. Накрая добавете зелените подправки - босилека, магданоза, както и сол на вкус.
Така приготвените скариди може да поднесете самостоятелно с настъргано сирене Пармезан или Грана Падано или върху канапе от паста или ориз.