Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Питки с пармезан и маслини

Питки с пармезан и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Питки с пармезан и маслини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
05/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Вкусни питки с пармезан и маслини - хапват се на едно ядене"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • пармезан - 50 г настърган
  • яйца - 1 бр.
  • захар - щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • маслини - шепа зелени без костилките
  • мая - 10 г от кубче
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В леко затопленото прясно мляко сложете маята с щипка захар, бъркайте докато се разтворят добре.

Излейте прясното мляко при брашното, излейте 50 мл зехтин, добавете едно малко яйце, овкусете с щипка черен пипер и настъргания пармезан. Замесете меко тесто.

Когато се хомогенизира прибавете солта и шепа зелени маслини без костилките. Тъй като пармезанът е солен, може да сложите половин чаена лъжичка сол вместо една.

Измесете още малко, сложете тестото в купа, покрийте с парче найлон и оставете да втаса. От втасалото тесто направете 5 еднакви малки питки.

Сложете ги на разстояние една от друга в тава застлана с хартия за печене.

С остър нож направете вертикални прорези на всяка питка. Оставете тавата на топло за около час след което намажете питките със смесени равни части прясно мляко и зехтин.

Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.

Да ви е сладко! Питките с пармезан и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: