Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Питки с маслини и извара

Питки с маслини и извара

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Питки с маслини и извара
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 1 бр. суха
  • масло - 100 г меко
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - хладка за замесване
  • жълтъци - 2 бр. за намазване
  • маково семе - за поръсване
  • За плънката
  • извара - 150 г
  • маслини - 150 г обезкостени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото брашно прибавяме маята, прясното мляко, зехтина, солта и омекналото масло, разбъркваме и добавяме вода, замесваме меко тесто. Покриваме тестото и го оставяме да втаса за около 30 минути.

Започваме да късаме топки, които леко разтегляме, в средата изсипваме от плънката и притискаме краищата.

Редим питките в тава с хартия за печене и ги оставяме да втасат отново. Намазваме с разбит жълтък и поръсваме с маково семе.

Печем питките в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

За плънката:

Разбъркваме пасираните обезкостени маслини с изварата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: