Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лесен икономичен кекс

Лесен икономичен кекс

ЛюбкаЛюбка
Новак
477310
Лесен икономичен кекс
Снимка: Цвети
3 / 4
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"Много лесен, много вкусен, много икономичен и много пухкав кекс по класическа безотказна рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркват се яйцето със захарта до гладък крем, прибавя се киселото мляко и олиото.

В първата чаша на брашното се слага содата и след това се слага втората чаша брашно.

По желание може да сложите орехи или какао с част от сместа и да ги смесите в тавата.

Кексът се пече в намазнена форма в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

Лесният икономичен кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
513
410
36
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mima Georgieva
Mima Georgieva
Бързо стана кексчето. На вкус беше супер :)
19.10.2016 17:43
Лили
Лили
ИКОНОМИЯ=МИЗЕРИЯ
Много депресиращо.
Къде е стойността на вложеният човешки труд и опит, използваното време?
Абсолютно соц понятие, с което се убива вкуса на живота, храната..........мечтите........
Достатъчно е да се напише- Лесен кекс.
26.02.2016 16:03
8
9
avokado
avokado
Към Ани: иСкам и неЩо.Пишете грамотно,отчайвам се, в отделенията се учи българска граматика.
26.02.2016 09:07
7
Моника
Моника
Формата си е жестока класическа и селска. А кекса е много вкусен
31.01.2016 17:11
2
2
Деси Маринова
Деси Маринова
Кексът е много вкусен
08.01.2016 17:47
1
1
Покажи всички подкоментари
Любка
Любка
1 чаена чаша, без връх. :)
10.08.2015 09:56
Ани
Ани
здравеите изкам да ви попитам нещто колко означаа 1 ч.ч
08.08.2015 13:33
1
3
Любка
Любка
Радвам се че ви хареса! Весели празници! :)
01.01.2015 17:09
1
ЛИЛИТ
ЛИЛИТ
Няма значение формата! Важен е резултатът!
Кекса, стана чудесен! Благодаря за рецептата. :)
12.12.2014 15:42
5
2
vili
vili
Ама формата наистина кърти:)Обаче в тези прибори стават най-яките сладкиши:)
07.05.2014 15:14
2
1
Любка
Любка
Севи снимките не се слагат от мен, а от хората които поддържат сайта! Аз готвя с най модерните и чисти форми за печене и разни други прибури :)
06.05.2014 16:44
2
1
севи
севи
любка по-очукана форма за кекс,нямаш ли
06.04.2014 16:19
7
1
Покажи всички подкоментари
galka
galka
правила сам го много пъти и винаги става страхотен
05.02.2014 12:49
3
1
Живка
Живка
Содата винаги се слага в млякото./или в друга киселина,ако тестото е без кисело мляко/
18.09.2013 07:59
5
1
 Мая Мачорска
Мая Мачорска
Правила съм го . Винаги става чудесен. Само че содата я слагам в млякото . В брашното слагам 1 ванилия
13.09.2013 19:59
5