Начин на приготвяне
Обелете картофите и лука. Измийте и нарежете на едри парчета.
В чопър сложете пилешкото бонфиле, яйцата, картофите, лука, содата, шарената сол, черния и червен пипер, брашното и солта. Смелете продуктите. Трябва да се получи гъстичка смес.
В тавичката на еър фрайъра сложете малко зехтин. С намазнени ръце оформете пилешки кюфтетата.
Настройте уреда на 185 °C за 7 мин и след звуковия сигнал обърнете кюфтетата да се изпекат от другата страна за още 7 мин.
От количествата на посочените продукти в рецептата - аз ги изпекох на два пъти, но това зависи и от големината на вашия уред.
Сервирайте пилешките кюфтета в еър фрайър с млечно-чеснов сос или какъвто вие предпочитате.