Начин на приготвяне
Смесваме семената чиа с киселото мляко и оставяме за около 6 часа да набъбнат. Сместа трябва да е поставена на стайна температура, но ако приготвяте пудинга през лятото и е много горещо, по-добре е след като мине 1 час, да приберете сместа в хладилник.
След като семенцата са хубаво набъбнали, добавяме втечнения пчелен мед и какаото и сипваме в чашка. Оставяме за около 30 минути.
Преди сервиране само поръсваме с малко семенца чиа.
Това е чудесен вариант за закуска, като може да си приготвите сместа от вечерта и на сутринта просто да си хапнете вкусно.
Децата също ще харесат този полезен крем, който хем е шоколадов, хем лек и здравословен.
Здравословният пудинг с чиа и какао е готов.
Коментари