Гръцко ястие със зелен боб, тиквички и сос кориандър

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
252
3k
699
616
10/08/2020
"Насладете се на гръцката рецепта за ястие с куп любими съставки "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 кг пресен
  • тиквички - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • За соса от Кориандар
  • чесън - до 4 скилидки или повече на вкус
  • кориандър - 1 връзка по - голяма
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това вегетарианско ястие от зелен фасул и тиквички, морков е изпъстрено със свежи средиземноморски аромати. Тази лесна веганска рецепта се съчетава с бърз сос с кориандър и чесън.

Насладете се, сигурна съм, че ще стане любимата ви лятна гарнитура или основно ястие.

Както при повечето зеленчуци, подготовката е от ключово значение.

Измийте тиквичките и морковите. Нарежете ги на кръгчета или пръчици, както ви харесва. Задушавайте ги в малко зехтин за около десет минути. След това ги оставете на страна да изстинат и да ги смесите със соса от кориандър.

Пригответе си на друг котлон зеления фасул.

За щастие е лесно да правите перфектен зелен фасул всеки път с много прост метод, който ще използваме за тази рецепта.

Ще ви покажа как. Бланширането или лекото готвене на боба е чудесен начин да се гарантира, че те остават яркозелен и хрупкав. Никой не иска разварен сивкав боб в ястието си.

Подредете зеления фасул върху дъска за рязане и отрежете краищата.

Пригответе ледена баня, като поставите студена вода и кубчета лед в голяма купа. Заделете настрана.

В голям съд за готвене налейте вода до кипене. Необходимо е достатъчно вода, за да покриете боба.

Добавете почистения зелен фасул в тенджерата. Оставете ги да се готвят около 12 минути. Не прекалявайте с варенето .

Бързо извадете боба от водата и го поставете в ледената баня, за да спрете готвенето. Оставете го да изстине напълно.

За тази рецепта след това ще нарежем охладения фасул на парчета от 2-3- см .

След като бобът е сварен и нарязан, е време да го изсипете в купа с и да направите вкусния сос от кориандър (или магданоз) .

Сос от кориандър (магданоз)

Това, което прави това гръцко ястие от зелен фасул, тиквички и моркови наистина специално, е ароматният сос от кориандър .

Ето какво ще ви трябва:

Този сос се приготвя като песто в хранителен комбайн, но с кориандър вместо босилек.

Пресният чесън е на вкус.

Пресен кориандър - 1 връзка. Ако не харесвате кориандър не се притеснявайте. Можете вместо това да използвате пресен магданоз.

Лимонов сок: Малко киселина оживява соса.

Зехтин: Използвайте най-висококачествения екстра върджин зехтин, който можете, но не е нужно да слагате много.

Сол и черен пипер: Започнете с малко, след това овкусете и добавете още, ако е необходимо.

След като сте приготвили съставките си, пригответе соса, като поставите всичко в купата на хранителен комбайн.

Пулсирайте, докато се образува сос, като го изстържете по страните на купата, ако е необходимо.

Хубаво е да можете да видите малки парченца билки в соса, както бихте направили със сос от песто.

През лятото, когато е прекалено горещо и не ви се хапва топла вечеря, можете да се насладите на това вкусно ястие.

В идеалния случай обичам да сервирам със Скордаля от картофи с паста или някакъв хрупкав хляб.

Насладете се на това гръцко ястие със зелен боб, тиквички и сос кориандър.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар