Начин на приготвяне
В купа сипваме овсените ядки, покриват се с 2 ч.ч. вода и оставяме да киснат за 10-15 минути.
Прецеждат се през сито и добре се изплакват ядките на течаща вода.
Заливат се нова минерална вода, но не цялото количество, и поставяме във висок съд.
Пасираме на гладка смес, може и с блендер.
Разрежда се с останалата вода и отново се прецежда през сито.
Може да овкусите с мед, течна стевия или сироп агаве.
Овесеното мляко се сипва в бутилка и в хладилника за 2-3 дни. Може да ползвате за кафето, кремчета или друго.
Чудесно ядково мляко! Преди употреба се разклаща. Отцедените ядки се ползват за пилинг на кожата.
Вкусно и здравословно домашно прясно мляко от овесени ядки без консерванти!