Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сутляш»Овесени ядки с мляко и петмез

Овесени ядки с мляко и петмез

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Овесени ядки с мляко и петмез
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
14/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"За тези, които пазят линия и искат да са сигурни, че се хранят здравословно - овесени ядки с мляко и петмез"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пеахче
  • сол - щипка
  • петмез - 2 с.л. (по желание - рожков, черница)
  • канела - по желание, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Присъстват ли овесените ядки в менюто ви? Не, не в съдържанието на готово мюсли, което хапваме в забързаното ежедневие! ...

Предлагам Ви една проста и бърза рецепта за обикновени овесени ядки с мляко и петмез - за тези, които пазят линия...

В касерола слагам една чаена чаша вода с щипка сол. Когато заври прибавям овесените ядки. След около две минути добавям топлото прясно мляко и оставям да поври още две-три минути. Бъркам непрекъснато, за да не залепне.

Накрая овкусявам с ванилията и петмеза и досварявам за около минута още.

С различен петмез се получава коренно различен вкус. Може да подсладите и с мед. По желание поръсете с канела.

Приготвени по този начин овесените ядки могат да се хапват за закуска или като десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: