gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Винаги пухкав и сочен кекс

Винаги пухкав и сочен кекс

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Винаги пухкав и сочен кекс
Снимка: Мария Симова
1 / 8ВИДЕО
11/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Няма как да сбъркате, защото този кекс е винаги пухкав и сочен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ванилиите на пухкав крем, докато удвоят обема си.

Прибавете киселото мляко и олиото и отново разбъркайте с миксера до еднородна смес.

Прибавете предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера, разбъркайте.

Измийте и прецедете стафидите, оваляйте в около 0.5 с.л. брашно и ги прибавете към сместа, разбъркайте с шпатула.

Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поръсена с брашно.

Печете пухкавия кекс в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Истински пухкав и сочен кекс, който винаги се получава!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: