Начин на приготвяне
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и какаото.
В купа разбиваме яйцата и захарта докато побелеят. Към тях добавяме прясното мляко, ванилията и олиото без да спираме разбиването. Постепенно сипваме брашното на части.
Изсипваме в намазана и посипана с брашно форма за печене. Много удобни са силиконовите форми.
Печем в затоплена фурна на 180 градуса 40 минути. Проверяваме с дървена клечка – тя трябва да излиза суха.
За сиропа
В тенджера се смесват съставките за сиропа – прясното мляко, маслото, захарта и какаото.
Варим на умерен огън 8 минути докато захарта се разтопи. Охлаждаме.
Вадим от фурната кекса и докато е горещ го режем на парчета. Заливаме ги с изстудения сироп. Оставяме на студено за 5 часа.
Преди сервиране поръсваме с кокосови стърготини.
Рецептата за какаов кекс е изпълнена!