Варени кифли

Галя Васева
Галя Васева
Новак
15/09/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 342
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 450 г
  • сол - 1 ч.л.
  • май - 2 ч.л. суха
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята с 1 ч.л. захар и 250 мл топла (не гореща) вода и добре разбъркайте. Оставете на топли за 20 минути, докато се надигне. Пресейте брашното със солта и останалата захар.

Направете в средата му кладенче и добавете 2 бр. предварително разбити яйца. Изсипете разтопеното масло и втасалата мая и замесете меко тесто. Трябва да месите поне 10-15 минути.

Покрийте тестото с найлон и го оставете на топли да втаса, докато удвои обема си. Разделете тестото на 16-20 парчета и от всяко оформете тънки цилиндри. Съберете двата края на цилиндрите и ги притиснете, така че да получите пръстени. Оставете ги да втасат.

Пуснете кифлите за 15 секунди във вряща вода, пренесете ги в предварително намазнена и набрашнена тава. Глазирайте ги отгоре с последното яйце, предварително разбито и печете 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
емо6
емо6
15.09.2013 12:42
това не са ли гевреци
0
0