Виенски кифли

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Виенски кифли1 / 3
29/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Ето рецептата, утре искаме за закуска в леглото виенски кифли"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 30 г
  • сол - 2 с.л
  • олио - 6 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • масло - 40 г
  • вода - 460 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Добавят се сол, захар, олио, разтопено масло. Брашното се пресява и се добавя към сместа. Тестото се разделя на топчета с маса 77 гр.

Всяко топче се разточва и оформя равнобедрен триъгълник. След това се навиват кифлички. Трябва да се получи тънка вита подкова с леко събрани краища.

Нареждат се в тави намазани с олио и набрашнени. Преди изпичане втасват 20-30 минути. Пекат се на 210-230 градуса за около 12-16 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: