Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Крокети»Крокети със 7 риби

Крокети със 7 риби

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26251641
Крокети със 7 риби
Снимка: Татяна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хрупкави крокети от риба поднесени със студена бира или бяло вино и добра компания!"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 100 г печена
  • лаврак - 100 г печен
  • ципура - 100 г печена
  • скумрия - 100 г печена
  • чернокоп - 100 г печен
  • шаран - 100 г печен
  • африкански сом - 100 г печен
  • червени чушки - 4 бр.
  • зелени чушки - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелени маслини - 150 г без костилки
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 5 бр.
  • царевично брашно - за паноровка
  • корнфлейкс - за панировка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички видове риба се обезкостява. Накъсва се на късчета в голяма купа. Двата вида чушки се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. В тиган се слага малко олио да загрее. Лукът и чушките се запържват. Добавят се в купата при рибата.

Маслините се нарязват на ситно. Добавят се. Чукват се 2 яйца. Добавят се сол и черен пипер. Размесват се всички продукти.

Оформят се шницелчета.

В дълбока и широка чиния се чукват останалите яйца. Ако е необходимо се разбиват още. В друга дълбока чиния се сипва царевично брашно.

Корнфлейксът се натрошава и се слага в 3-та дълбока чиния.

Оформените рибени шницели се потапят в яйце. Овалват се с царевично брашно, пак се потапят в яйце и се овалват в корнфлейкс.

Когато всички крокети са оформени, се слага олио да загрее. Пържат се.

На крокети със 7 риби много им отива чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: