Начин на приготвяне
Всички видове риба се обезкостява. Накъсва се на късчета в голяма купа. Двата вида чушки се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. В тиган се слага малко олио да загрее. Лукът и чушките се запържват. Добавят се в купата при рибата.
Маслините се нарязват на ситно. Добавят се. Чукват се 2 яйца. Добавят се сол и черен пипер. Размесват се всички продукти.
Оформят се шницелчета.
В дълбока и широка чиния се чукват останалите яйца. Ако е необходимо се разбиват още. В друга дълбока чиния се сипва царевично брашно.
Корнфлейксът се натрошава и се слага в 3-та дълбока чиния.
Оформените рибени шницели се потапят в яйце. Овалват се с царевично брашно, пак се потапят в яйце и се овалват в корнфлейкс.
Когато всички крокети са оформени, се слага олио да загрее. Пържат се.
На крокети със 7 риби много им отива чаша бяло вино.