Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени крилца в плик за печене

Бирени крилца в плик за печене

Бирени крилца в плик за печене
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вземете повече биричка, че бирените крилца отварят глътката"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос - 3 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • олио 2 с.л.
  • бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се почистват и измиват.

В голяма купа се слагат горчицата и медът. Добавя се соевия сос и олиото. Разбърква се.

Добавят се сусамът и черен пипер.

Чесънът се обелва и пресира с преса за чесън. Добавя се в купата и се овкусява със сол. Разбърква се. Добавят се крилцата.

Овалват се добре в сместа. Слагат се в плик за печене. Добавя се бирата.

Отново добре се разбърква в плика.

Слагат се в тавичка, като се разпределят да не са на куп.

Пекат се до готовност. Задушават се и стават много крехки.

Бирените крилца в плик за печене се сервират със соев сос и чаша студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: