Ягодов ориз

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Ягодов ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 2 к.ч.
  • ягоди - 250 г пресни (може и замразени)
  • бренди - 1 к.ч. (коняк)
  • захар - 2 - 3 с.л. на вкус
  • сметана - 1 к.ч. бита
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза, заливаме го с горещо мляко, добавяме солта и сваряваме до омекване. Докато ориза ври, почистваме ягодите, пресоваме ги и ги добавяме към млечно-оризовата смес.

Сваляме сместа от котлона. Добавяме захарта, разбъркваме за да се овкуси равномерно и оставяме да се охлади. Заливаме изстиналата смес с брендито и половината от сметаната и разпределяме в подходящи чашки. Прибираме в хладилник за да се втвърди.

Преди поднасяне украсяваме с остатъка от сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: