Начин на приготвяне
Направете крема от грис, като сложите в касерола прясното мляко, ванилията, захарта и кората от лимон.
Изчакайте да заври и без да спирате да бъркате, варете 12 минути. Махнете от котлона, сложете бучката краве масло и разбъркайте. Оставете да се охлади напълно.
Извадете корите за баница от опаковката и вземете една кора. Поръсете с малко олио и поставете втора.
Сложете в единия край по дължината от крема и отгоре от замразените плодове. Завийте на руло. Постъпете по същия начин и с останалите кори.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Печете сладката баница в загрята фурна на 200 градуса до приятен златист загар.
Извадете, оставете да се охлади и нарежете на парчета. Поднесете вашата ароматна баница с грис, поръсена с пудра захар.