Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Семифредо»Семифредо с праскови и бишкоти

Семифредо с праскови и бишкоти

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Семифредо с праскови и бишкоти
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Аплодираме майсторското изпълнение на това семифредо с праскови"

Необходими Продукти

  • сметана - 250 мл
  • сирене - 130 г тип филаделфия
  • мед - 3 с.л.
  • бишкоти - 15 - 20 бр. тип савоярди
  • бренди - 100 мл
  • вода - 50 мл
  • праскови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте студената течна сметана на твърд сняг.

Прибавете меда и филаделфията, като бъркате внимателно с лъжица, докато продуктите се хомогенизират добре.

Разредете брендито с вода. Нарежете прасковите на малки парченца. Смесете ги с разбития крем.

Застелете продълговата форма за кейк с парче найлон. Потопете всяка бишкота в разреденото бренди и наредете покрай стените.

Изсипете половината крем, подравнете и наредете ред сиропирани с бренди бишкоти.

Отгоре изсипете останалия крем и покрийте с бишкоти.

Покрийте семифредото с парче найлон, приберете във фризер, докато стегне добре.

Замръзналото семифредо обърнете в подходяща чиния, отстранете найлона и украсете с резени праскови.

Изчакайте десерта да се отпусне преди да нарежете.

При поднасяне полейте всяко парче с топинг по желание.

В рецептата семифредо с праскови и бишкоти е с карамел.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: