Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Бьоф Строганов с печурки и бяло вино

Бьоф Строганов с печурки и бяло вино

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Бьоф Строганов с печурки и бяло вино
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Бьоф Строганов с печурки - поднесете го с чаша бяло вино за допълнително удоволствие"

Необходими Продукти

  • телешки бульон - 150 мл
  • телешко месо - 500 грама (крехко)
  • печурки - 250 грама
  • бяло вино - 50 мл
  • масло - 50 грама
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сметана - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 щипка пресен
  • горчица - 1 ч.л.
  • за гарнитура
  • ориз - 100 грама
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го запържете за няколко минути в тиган с лъжица зехтин и около 25 грама масло, като честичко разбърквате, за да не загори.

В друг тиган загрейте останалото масло и запържете нарязаното телешко до получаване на златист цвят, след което го залейте с бялото вино. Налейте топлия бульон към месото и овкусете със сол и пипер.

Сложете капак и задушавайте 15-20 минути.

Междувременно нарежете на филийки гъбите и ги прехвърлете в малка тенджерка.

Добавете бучка масло и задушете гъбите до оставане на мазнина. По желание ги запечете леко в тигана - така телешкото задушено ще стане още по-вкусно.

Прибавете към телешкото задушените гъби и лук, налейте сметаната, доматеното пюре и горчицата. Намалете огъня и гответе още 10-тина минути.

Поднесете ястието Бьоф Строганов с варен ориз, който сте овкусили с 1-2 лъжици зехтин. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Бьоф Строганов с печурки и бяло вино много вкусно ястие, опитайте го!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: