Начин на приготвяне
Наситнете лука и го запържете за няколко минути в тиган с лъжица зехтин и около 25 грама масло, като честичко разбърквате, за да не загори.
В друг тиган загрейте останалото масло и запържете нарязаното телешко до получаване на златист цвят, след което го залейте с бялото вино. Налейте топлия бульон към месото и овкусете със сол и пипер.
Сложете капак и задушавайте 15-20 минути.
Междувременно нарежете на филийки гъбите и ги прехвърлете в малка тенджерка.
Добавете бучка масло и задушете гъбите до оставане на мазнина. По желание ги запечете леко в тигана - така телешкото задушено ще стане още по-вкусно.
Прибавете към телешкото задушените гъби и лук, налейте сметаната, доматеното пюре и горчицата. Намалете огъня и гответе още 10-тина минути.
Поднесете ястието Бьоф Строганов с варен ориз, който сте овкусили с 1-2 лъжици зехтин. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Бьоф Строганов с печурки и бяло вино много вкусно ястие, опитайте го!