Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновани бутчета със соев сос и бяло вино

Мариновани бутчета със соев сос и бяло вино

Мариновани бутчета със соев сос и бяло вино
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Мариновайте бутчетата с вино, но за консумацията им задължително се запасете с бира!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 бр.
  • соев сос - 5 - 6 с.л.светъл
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • подправки - за пилешко месо
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките бутчета. Сложете ги в подходящ съд и ги полейте със соевия сос, зехтина и бялото вино.

Овкусете ги със сол и подправки за пиле. Оставете ги така, за около два часа в хладилник, за да си поемат от маринатата.

Подредете бутчетата в подходяща тава и изпечете в загрята фурна до получаването на златист загар.

Поднесете с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: