Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мариновани гъби»Лесни мариновани печурки

Лесни мариновани печурки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Лесни мариновани печурки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Мариновани гъби, които се приготвят много лесно - ето така"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г, избират се най - дребните
  • Марината
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л. на зърна
  • чесън - 1 скилидка нарязана
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, измиват и нарязват на тънки филийки. Подсушават се от водата гъбите.

Продуктите за марината се смесват в купа, добавят се гъбите и се оставят да престоят в хладилник, като периодично се бъркат.

Гъбите престояват в маринатата поне 24 часа, а най-добре 48 часа. След това са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: