Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с печурки и бяло вино

Пържоли с печурки и бяло вино

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Пържоли с печурки и бяло вино
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - млян
  • брашно 2 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • свински пържоли - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките ги начуквам на много тънко и ги овкусявам със сол и черен пипер.

Изпържваме ги до златисто в тиганче от двете страни. Оставям ги на страни захлупени и топли.

Почиствам гъбите. Аз правя соса с печурки. Нарязвам ги на парчета. Позапържвам леко гъбите. Позапържвам брашното с маслото и разреждам с малко топла водичка.

Добавям и др. част от горещата водата и виното, после и гъбите. Сол и черен пипер на вкус и индийското орехче.

Слагам вътре и пържолките. Ври на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: