Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Пържен патладжан с яйце и сирене

Пържен патладжан с яйце и сирене

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34223641
Пържен патладжан с яйце и сирене
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Чували сме, че мазнината от патладжаните най-добре се неутрализира с бира, препоръчваме да опитате"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • сол
  • брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете патладжаните на тънки парчета и ги оставете, за да приготвите яйчената смест.

Вземете дълбока купа, в която да чукнете яйцата и да ги разбиете с вилица. Към разбитите яйца прибавете натрошеното сирене и разбъркайте, ако сиренето не е достатъчно солено прибавете сол по Ваш вкус.

Към сместа прибавете брашно, колкото да се сгъсти, за да не протича, когато я слагате на патладжаните.

Взимате две парчета патладжан и ги слепвате като помежду им е яйчената смес. В загрят тиган с олио ги пържите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: