Начин на приготвяне
В тенджера с вилица се разбиват яйцата със захарта, кондензираното мляко и настърганата кора на единия портокал.
Сместа се слага на много слаб котлон /степен 2 от 9/. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти и стане с консистенцията на тесто за палачинки.
Сваля се от котлона и се оставя да се охлади до стайна температура, като от време на време се разбърква, за да не се получи коричка, или се покрива със стреч фолио.
Портокалите се обелват и нарязват на ситни парченца. В купа с миксер се разбива маскарпонето, прибавят се сметаната и сокът, получил се от нарязаните портокали, и се продължава с разбиването до получаване на еднородна смес.
Прибавят се и парченцата портокали и се разбърква хубаво - вече без миксер.
Лъжица по лъжица от тази смес се прибавя към охладената яйчена смес и след всяка се разбърква хубаво с шпатула.
Накрая се слагат и криспите.
Две кръгли или правоъгълни продълговати форми се застилат със стреч фолио и върху него се разпределя от сместа за семифредото.
Поставят се във фризер за поне 12 часа. Изважда се семифредото с портокали с помощта на фолиото, изчаква се няколко минути да се отпусне и се нарязва на парчета.