Начин на приготвяне
Почистете ципурата и отделете двете филета с кожа. С пинсета извадете всички останали фини костици.
Сложете в блендер или ръчно накълцайте на ситно орехите, свежи подправки по избор и чесъна.
Смесете с маслото, галетата и сушения копър.
Към получената смес по желание добавете 1/2 или по- малко яйчен белтък, за да стане като паста. Ако избегнете белтъка, просто трябва да смелите или накълцате съставките на по-ситно.
Сложете върху всяко филе от ципура, откъм месото, от ореховата смес. Притиснете плътно, за да стане като дебела коричка. За по-тънка, може да намалите продуктите.
Поръсете филетата със зехтин и печете на 200 градуса за 15 минути. При по- голяма риба на фурна би отнело малко повече време.
Сервирайте ципурата с орехова коричка с резени лимон.
Добър апетит!