Начин на приготвяне
Рибата се почиства от вътрешностите и се срязва леко навътре, за да може в нея да се сложи повече плънка. Посолява се отвътре и отвън и се поръсва с черен пипер и лимонов сок.
Докато тя чака да бъде напълнена, нарязваме на ситно гъбите, чесъна и лука, настъргваме моркова и запържваме всичко в 2-3 супени лъжици зехтин.
После добавяме нарязаните на дребно маслини, малко сол и черен пипер, а след няколко минути – и ореховите ядки. Към добре разбърканата плънка прибавяме магданоза и мащерката и напълваме с тази смес рибите.
Прехвърляме ги в ги в 2 достатъчно големи парчета намазано отвътре алуминиево фолио, нареждаме им отгоре по няколко колелца лимон и ги увиваме. Леко надупчваме фолиото на няколко места и слагаме увитите риби в тава, намазана с олио.
Печем в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 40 минути.