Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с хрупкава коричка с бакпулвер

Хляб с хрупкава коричка с бакпулвер

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Хляб с хрупкава коричка с бакпулвер
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Пухкав домашен хляб с хрупкава коричка, заради който ще спрете да купувате от магазина"

Необходими Продукти

  • пшенично брашно - 400 г
  • царевично брашно - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • зехтин - 3 с.л.
  • йогурт - 300 мл за пиене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа 2-та вида брашно, солта и бакпулвера.

В отделен съд смесете йогурта и зехтина и започнете да ги добавяте на части към сухата смес.

Замесете тесто, оформете го на хляб и го прехвърлете в тавичка, покрита с хартия за печене.

Покрийте с кърпа и оставете да си почине за 5 мин. По желание направете няколко леки разреза.

Печете хляба с хрупкава коричка с бакпулвер в предварително загрята на 200°C фурна за ~ 25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: