Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Рулца»Пилешки рулца с орехова коричка

Пилешки рулца с орехова коричка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пилешки рулца с орехова коричка
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
01/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това си е истински майсторлък в кулинарията - пилешки рулца с орехова коричка за специален повод или просто защото готвенето ви е страст"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. пилешки
  • кренвирши - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щедра щипка
  • ореххи - 10 - 12 г
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • олио - слънчогледово за пържене
  • за соса
  • горгонзола - 50 г
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките пържоли със сол и смлян черен пипер. Срежете кренвирша по дължина на 4 парчета. Върху всяка пържолка сложете по четвъртинка кренвирш и завийте на руло. Закрепете с клечка за зъби.

Почистете орехите, смелете ги по-едро в блендер. Смесете смлените орехи с брашното и щипка сол. Разбийте яйцето с тел.

Оваляйте всяко руло в смлените орехи, след това в разбитото яйце и отново в ореховата панировка. Изпържете рулцата в сгорещено олио. Извадете ги върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Може да ги поднесете с картофена или зелена салата, или друга по ваш вкус.

Аз избрах да им направя сос, който често приготвям към пилешки пържоли. В тиганче сложете горгонзола, налейте прясното мляко и предварително задушените с малко масло гъби.

Бъркайте соса, докато се сгъсти. При сервиране сложете 1-2 с.л. от соса в чиния, отгоре поставете нарязаните рулца и полейте с останалия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: