Начин на приготвяне
Овкусете пилешките пържоли със сол и смлян черен пипер. Срежете кренвирша по дължина на 4 парчета. Върху всяка пържолка сложете по четвъртинка кренвирш и завийте на руло. Закрепете с клечка за зъби.
Почистете орехите, смелете ги по-едро в блендер. Смесете смлените орехи с брашното и щипка сол. Разбийте яйцето с тел.
Оваляйте всяко руло в смлените орехи, след това в разбитото яйце и отново в ореховата панировка. Изпържете рулцата в сгорещено олио. Извадете ги върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Може да ги поднесете с картофена или зелена салата, или друга по ваш вкус.
Аз избрах да им направя сос, който често приготвям към пилешки пържоли. В тиганче сложете горгонзола, налейте прясното мляко и предварително задушените с малко масло гъби.
Бъркайте соса, докато се сгъсти. При сервиране сложете 1-2 с.л. от соса в чиния, отгоре поставете нарязаните рулца и полейте с останалия сос.