Царевичен хляб без мая

НикиНики
Новак
145
1k
616
166
22/08/2020
"Без много чудене и без мая забъркваме един страхотен царевичен хляб "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този хляб без мая смесваме си в купичка, разтопеното масло, разбитото яйце и топлото прясно мляко. В дълбока купа слагаме пресятото бяло брашно и царевичното брашно.

Добавяме содата за хляб, бакпулвера, солта и захарта. Разбъркваме добре сухата смес. На бавна струя добавяме течните продукти, като разбъркваме с лъжица. Накрая вече започваме да омесваме с ръка

Трябва да се получи меко тесто. Понеже се получава ронливо тесто, при месенето го мажем с мазнина. Щом приключим с месенето, намазняваме тавата, в която ще печем нашия хляб и го поставяме.

Печем царевичния хляб в предварително загрята фурна до готовност.

Това е! После само поднасяме ароматния царевичен хляб без мая топъл!

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар