Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Португалски царевичен хляб

Португалски царевичен хляб

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Португалски царевичен хляб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Сензация!!! Открийте защо денят на португалците започва с усмивка !"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • пшенично брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч вряла
  • мая - 1 пакетче, суха (10 г)
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 1/4 ч.ч. топла
  • сол - 2 ч.л. равни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в топлата вода заедно със захарта и се оставя на топло за десетина минути да бухне. Една чаша от царевичното брашно се смесва със солта и се залива с врялата вода.

Бърка се енергично, докато се изглади. Прибавя се зехтинът и сместа се оставя да поизстине.

След това се слага бухналата мая и постепенно се прибавят останалото царевично брашно и пшеничното брашно.

Замесва се тесто, което се оформя на топка, слага се в намазан с мазнина съд, покрива се и се оставя на топло за 30 минути.

След това тестото се слага във форма с диаметър около 22 см, намазана със зехтин.

Оставя се топло за още 30 минути, за да втаса повторно. Хлябът се пече около 40 минути в предварително загрята до 170°С фурна.

Когато се зачерви, се изважда и се слага върху решетка да изстине.

Португалският царевичен хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: