Борш с телешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Борш с телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Борш - истински балсам за стомаха и душата"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 гр.
  • зеле - 1/2 глава
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте грижливо месото и го нарежете на малки кубчета.

Картофите обелете и нарежете на едро, заедно със зелето и лука. Морковите нарежете на шайби. Целината нарежете също на едро. Обелете доматите и ги пюрирайте.

Всички продукти в сурово състояние изсипете в дълбока тенджера. Покрийте със студена вода и подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете 2 - 3 с. л. олио.

След като боршът заври, оставете да къкри на слаб огън, докато месото започне да се къса с вилица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: