Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли Сувлаки на скара

Пилешки пържоли Сувлаки на скара

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Пилешки пържоли Сувлаки на скара
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
24/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Страхотни пилешки пържолки Сувлаки, горещо ги препоръчваме"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 5 бр. от бут
  • За марината
  • бира - 1 ч.ч.
  • ракия - 50 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • подправка за сувлаки - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • За картофеното пюре
  • картофено пюре - 100 г на люспи
  • сухо мляко - 50 г
  • вода - 400 мл
  • лук - 2 бр.
  • мед - 3 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се измиват много добре, като кожата не се отделя.

Подправките за Сувлаки се разтваря в олиото.

Прибавя се бирата, ракията и соевия сос. Разбърква се много добре.

Пържолите се поставят в стъклен съд и се заливат с маринатата Сувлаки.

Оставя се в хладилник за 1 час.

За картофеното пюре:

Лукът се почиства, измива и нарязва на тънки полумесеци.

Слага се в дълбок тиган с незалепващо покритие и се запържва до златисто на ниска температура за 20 мин.

Медът се разбърква с ябълковия оцет и се прибавя в лука, след като се запържи.

Прибавя се черният пипер и сол. Разбърква се много добре за 10 Мин.

Картофените люспи се разбъркват с водата, която се затопля до завиране.

Прибавя се карамелизираният лук заедно с мазнината. Разбърква се много добре.

Пържолите се изваждат от маринатата и се пекат на скара, като първо се поставят от страната на кожата.

Сервират се пилешки пържоли Сувлаки на скара с картофено пюре с карамелизиран лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: