Начин на приготвяне
Сипете брашното в купа и при него нарежете на парченца студеното масло. Втрийте с пръсти до получаване на трохи.
Чукнете яйцето, сложете меда и замесете гладко тесто.
Тъй като тестото е по-лепкаво заради меда, вместо да разточвате и изрязвате формички, в случая просто откъсвайте и овалвайте топче между дланите си. След това го сплесквайте на тънки кръгли бисквити. В средата по желание може да си изрежете дупка.
Подредете чаените бисквитки в две тави на разстояние една от друга, върху хартия за печене и изпечете в предварително загрята на 180 градуса до почервеняване.
Извадените от фурната медени сладки оставете да изстинат, без да ги махате от тавата, защото са меки и крехки, докато са топли, а след това се втвърдяват.
Поднесете чаените бисквити с мед и масло в компания с любимата си чаша чай и се насладете на домашно изпечените бисквитки с аромат на масло и мед.
Да ви е сладко!
Коментари
Прекрасна рецепта,благодаря ?
Благодаря за рецептата ?