Домашен Искендер кебап

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Домашен Искендер кебап
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
28/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Домашният Искендер кебап си струва всяко усилие"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г или агнешко
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л. или риган
  • За соса
  • краве масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • пиперкова салца - 1/2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. консервирани, рендосани /или 1 голям домат/
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • За поднасянето
  • кисело мляко - 1 - 1.5 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки, натрошени
  • сол
  • лют пипер - пул бибери
  • краве масло
  • питка - 1 бр. готова, нарязана на кубчета /за канапето от хляб/
  • за маринатата
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава (нарязана на шайби)
  • мед - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки (нарязани на кръгчета)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Какви са съветите за приготвяне на Домашен Искендер кебап?

Трябва да сложите месото във фризера 1 ден предварително. Режете месото на тънки филийки.

Можете да направите марината за месото за Искендера - става много вкусно!

Преди да го сложите във фризера, в дълбока купа направете марината от посочените продукти и натопете месото в него за 1 час.

След това извадете месото от купата, увийте го в стреч фолио и го сложете във фризера.

Когато ще готвите Искендера, извадете месото от фризера за 10 минути на стайна температура и нарежете на тънки резени с помощта на остър нож, за да са наистина фини филийките месо.

След като нарежете месото, сотирайте с олио и добавете подправките.

За соса: разтопете маслото в тиган и бъркайте, като добавите зехтина и пиперковата салца (паста).

Добавете консервираните рендосани домати или настъргания пресен домат, солта, черния пипер и водата и гответе до сгъстяване. Дръпнете от котлона готовия сос.

Смесете киселото мляко и чесъна, добавете малко сол и разбийте добре. Сложете в чиния за сервиране или метален поднос, нарязания на кубчета хляб.

Отгоре наредете месото и залейте с доматения сос.

В единия или в двата края на подноса с вкусния кебап сложете от чесновото кисело мляко и ръснете всичко отгоре с лют червен пипер, който може да загреете на котлона с краве масло, а после да полеете Искендера.

Източник: Eli Dieva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: