Начин на приготвяне
Какви са съветите за приготвяне на Домашен Искендер кебап?
Трябва да сложите месото във фризера 1 ден предварително. Режете месото на тънки филийки.
Можете да направите марината за месото за Искендера - става много вкусно!
Преди да го сложите във фризера, в дълбока купа направете марината от посочените продукти и натопете месото в него за 1 час.
След това извадете месото от купата, увийте го в стреч фолио и го сложете във фризера.
Когато ще готвите Искендера, извадете месото от фризера за 10 минути на стайна температура и нарежете на тънки резени с помощта на остър нож, за да са наистина фини филийките месо.
След като нарежете месото, сотирайте с олио и добавете подправките.
За соса: разтопете маслото в тиган и бъркайте, като добавите зехтина и пиперковата салца (паста).
Добавете консервираните рендосани домати или настъргания пресен домат, солта, черния пипер и водата и гответе до сгъстяване. Дръпнете от котлона готовия сос.
Смесете киселото мляко и чесъна, добавете малко сол и разбийте добре. Сложете в чиния за сервиране или метален поднос, нарязания на кубчета хляб.
Отгоре наредете месото и залейте с доматения сос.
В единия или в двата края на подноса с вкусния кебап сложете от чесновото кисело мляко и ръснете всичко отгоре с лют червен пипер, който може да загреете на котлона с краве масло, а после да полеете Искендера.
Източник: Eli Dieva - Кулинарна мрежа