Начин на приготвяне
Вземете касерола и сложете в нея първо водата, олиото и щипка сол. Сложете на котлона. Когато започне да ври, добавете брашното с непрекъснато разбъркване. Оставете малко да поизстине тестото и добавете яйцата. Разбъркайте.
Вземете тава и я застелете с хартия за печене. С лъжица вземете от тестото и наредете в тавата, като оставите известно разстояние между всяко еклерче. Изпечете за 30 мин на 200 градуса. След като са готови, ги оставете да изстинат.
Започнете да приготвяте банановия крем. В тенджера сложете млякото и го сложете на котлона.
В паничка разбийте яйцата, захарта и брашното. Пасирайте бананите и ги добавете в паничката.
След това добавете тази смес към млякото и разбъркайте до сгъстяване.
Оставете да се охлади напълно банановият крем. След това разбийте течната сладкарска сметана и я добавете към крема.
С помощта на шприц напълнете еклерчетата с крем.
Наредете ги в поднос и ги поръсете с малко разтопен шоколад.
Приберете в хладилника за час, преди да поднесете еклерчетата с бананов крем.