Еклерчета с бананов крем

27/08/2020
"Мини еклерчета с бананов крем - обожаваме ги "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Еклери

Начин на приготвяне

Вземете касерола и сложете в нея първо водата, олиото и щипка сол. Сложете на котлона. Когато започне да ври, добавете брашното с непрекъснато разбъркване. Оставете малко да поизстине тестото и добавете яйцата. Разбъркайте.

Вземете тава и я застелете с хартия за печене. С лъжица вземете от тестото и наредете в тавата, като оставите известно разстояние между всяко еклерче. Изпечете за 30 мин на 200 градуса. След като са готови, ги оставете да изстинат.

Започнете да приготвяте банановия крем. В тенджера сложете млякото и го сложете на котлона.

В паничка разбийте яйцата, захарта и брашното. Пасирайте бананите и ги добавете в паничката.

След това добавете тази смес към млякото и разбъркайте до сгъстяване.

Оставете да се охлади напълно банановият крем. След това разбийте течната сладкарска сметана и я добавете към крема.

С помощта на шприц напълнете еклерчетата с крем.

Наредете ги в поднос и ги поръсете с малко разтопен шоколад.

Приберете в хладилника за час, преди да поднесете еклерчетата с бананов крем.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар