Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклерчета с бананов крем

Еклерчета с бананов крем

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Еклерчета с бананов крем
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 4
27/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Мини еклерчета с бананов крем - обожаваме ги"

Необходими Продукти

  • слънчогледово олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло пшенично
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
  • шоколад
  • За крема
  • банани - 2 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л. бяло пшенично
  • сметана - 200 мл сладкарска, течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете касерола и сложете в нея първо водата, олиото и щипка сол. Сложете на котлона. Когато започне да ври, добавете брашното с непрекъснато разбъркване. Оставете малко да поизстине тестото и добавете яйцата. Разбъркайте.

Вземете тава и я застелете с хартия за печене. С лъжица вземете от тестото и наредете в тавата, като оставите известно разстояние между всяко еклерче. Изпечете за 30 мин на 200 градуса. След като са готови, ги оставете да изстинат.

Започнете да приготвяте банановия крем. В тенджера сложете млякото и го сложете на котлона.

В паничка разбийте яйцата, захарта и брашното. Пасирайте бананите и ги добавете в паничката.

След това добавете тази смес към млякото и разбъркайте до сгъстяване.

Оставете да се охлади напълно банановият крем. След това разбийте течната сладкарска сметана и я добавете към крема.

С помощта на шприц напълнете еклерчетата с крем.

Наредете ги в поднос и ги поръсете с малко разтопен шоколад.

Приберете в хладилника за час, преди да поднесете еклерчетата с бананов крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: