Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Здравословно брауни

Здравословно брауни

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Здравословно брауни
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Полезно, вкусно, лесно за изпълнение здравословно брауни"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 130 г
  • бадеми - 80 г печени, белени
  • черен шоколад - 60 г минимум 50% какао
  • фурми - 100 г сушени, грамаж на обезкостени
  • червени боровинки - 100 г сушени
  • кокосово масло - 100 г (може и обикновено краве масло)
  • вода - 60 мл
  • соево мляко - 60 мл или кокосово
  • мед - 20 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер се смилат бадемите и овесените ядки. За още по- автентичен брауни вкус може да се ползват и орехи.Не е нужно да се мели прекалено фино, а е хубаво да се виждат парченца.

Към тях се добавят червените боровинки - цели или едро накълцани и щипка сол.

Сухата смес се изсипва в купа.

В блендера се слагат фурмите и водата и се смилат на максимални обороти, колкото се може по-фино. Сипват се в малка тенджерка и се слагат на котлона при слаб огън (90 градуса) за 2 минути.

Към затоплените и омекнали смлени фурми се слагат маслото, шоколада и меда, огънят се намаля до 60 градуса и се бърка 4 минути.

Добавя се млякото и след това сухата смес. Хубаво се разбърква и ако е прекалено гъсто, се налива още малко мляко. При всички положения сместа си остава по- гъстичка.

Сипва се и се заравнява в малка тава. Правят се леки прорези, за да се маркират парченцата, без да се стига до дъното.

Вкусното брауни се пече на 165 градуса в предварително загрята фурна за 20-25 минути.

Готовото здравословно брауни се оставя да изстине напълно и тогава с остър нож се нарязват докрай маркираните парчета.

Може да поднесете и още топло в компания със топка нискокалоричен сладолед.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: