Начин на приготвяне
В блендер се смилат бадемите и овесените ядки. За още по- автентичен брауни вкус може да се ползват и орехи.Не е нужно да се мели прекалено фино, а е хубаво да се виждат парченца.
Към тях се добавят червените боровинки - цели или едро накълцани и щипка сол.
Сухата смес се изсипва в купа.
В блендера се слагат фурмите и водата и се смилат на максимални обороти, колкото се може по-фино. Сипват се в малка тенджерка и се слагат на котлона при слаб огън (90 градуса) за 2 минути.
Към затоплените и омекнали смлени фурми се слагат маслото, шоколада и меда, огънят се намаля до 60 градуса и се бърка 4 минути.
Добавя се млякото и след това сухата смес. Хубаво се разбърква и ако е прекалено гъсто, се налива още малко мляко. При всички положения сместа си остава по- гъстичка.
Сипва се и се заравнява в малка тава. Правят се леки прорези, за да се маркират парченцата, без да се стига до дъното.
Вкусното брауни се пече на 165 градуса в предварително загрята фурна за 20-25 минути.
Готовото здравословно брауни се оставя да изстине напълно и тогава с остър нож се нарязват докрай маркираните парчета.
Може да поднесете и още топло в компания със топка нискокалоричен сладолед.
Да ви е сладко!