Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Домашен шоколад с прясно мляко

Домашен шоколад с прясно мляко

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Домашен шоколад с прясно мляко
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"За да хапваш домашен шоколад, няма нужда от повод и все пак той е подходящ и за това"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч. бяла кристална или повече
  • краве масло - 1 с.л.
  • краве мляко - 3 ч.ч. прясно
  • ванилия - 1 прахче (не е задължително)
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло пшенично
  • какао - 3 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете една голяма тенджера и сложете в нея захарта, брашното, ванилията и какаото на прах.

Разбъркайте ги, за да се смесят добре и след това започнете да доливате с млякото.

Добавяйте млякото постепенно с непрекъснато разбъркване. Включете на слаба степен котлона и разбърквайте, докато се хомогенизира сместа.

Внимавайте да не се получат бучки и след това добавете кравето масло.

След като е готов домашният шоколад, го махнете от котлона и го изсипете в десертни купички.

Също така може да го съхраните в голяма купа с капак или в бурканчета.

Домашният шоколад с прясно мляко е изключително подходящ за крем на торта, гарниране на палачинки или за приготвяне на шоколадови мусове и десерти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: