Начин на приготвяне
Млякото си изцедих сама, тъй като така е най-хубаво. Голяма цедка-гевгир сложих върху дълбока купа и покрих с 2 пласта домакинска хартия.
В нея изсипах киселото мляко и оставих в хладилник за около 12 часа или една нощ. Млякото се отцеди перфектно и съвсем лесно се отдели от хартията.
За мен това е най-чистият и лесен начин за цедене на мляко. Към вече цеденото кисело мляко добавих пудрата захар и разбърках с кухненска бъркалка.
Захарта не бива да е много, защото домашният шоколад придава сладост и трябва да се получи добър баланс.
Течния шоколад затоплих както е в бурканчето на водна баня, за да се отпусне и да се работи по-лесно.
Приготвих си три чаши, като на дъното на всяка сложих по малко мляко, шоколад, мляко и така продължих, докато се изчерпаха продуктите.
Прибрах получения разкошен крем за кратко в хладилника, за да се доохлади и сервирах.
Да ви е сладко с този вкусен крем с цедено мляко!