Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с цедено мляко

Лозови сарми с цедено мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лозови сарми с цедено мляко
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
30/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Ще попитаме само веднъж - вие ли изядохте всички лозови сармички с цедено мляко"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 3 буркана
  • кайма - 1 кг (телешко 60 %, свинско 40 %)
  • ориз - 350 гр.
  • лук - 2 глави
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • цедено мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С най-големите лозови листа се покрива тавата. Лукът се нарязва на ситно.

Оризът се измива добре.

Омесва се каймата с ориза, лука, джоджена, като се добавя червен и черен пипер и сол на вкус.

Навиват се сармите от всяко листо и се нареждат в тавата.

Покриват се останалите листа. Залива се със студена вода и 3 с.л. зехтин.

Покрива се с фолио.

Пече се 60 мин. на 220 градуса, след което се премахва фолиото и се запича 10 мин.

Сервира се с цедено мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: