Обикновена манджа с пилешки бутчета

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
350
2k
753
1k
4
30/08/2020
"Обикновеното понякога е точно това, което ни се хапва - като тази манджа с пилешки бутчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • зелен боб - 1 консерва
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • краве масло - 40 г
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете да приготвяте обикновената манджа с пилешки бутчета, като първо оваляте бутчетата с червен пипер и малко сол.

След това ги запържете от двете страни в маслото и част от олиото за около 10 минути

Извадете пилешките бутчета и ги подредете в тавичка. Нарежете главата лук на дребно, а чушките, доматите и картофите - на парчета.

Отцедете зеленият боб от водата и разпределете всичките зеленчуци между бутчетата в тавичката. Поръсете отгоре с черен пипер, риган, чесън нарязан на дребно и сол на вкус.

Налейте около 1 литър топла вода в мазнината, в която запържихте бутчетата и я изсипете в тавичката.

Добавете и останалото олио, и сложете манджата с пилешко в загрята фурна. Гответе на 200 градуса за около 45 минути.

Така приготвена тази обикновена манджа става необикновено вкусна.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар